Piscine

Ghid practic pentru întreținerea unei piscine gonflabile sau cu cadru metalic

Este mult mai ușor și mai convenabil să utilizați piscina și să aveți grijă de ea atunci când aveți accesoriile necesare în arsenalul dvs. și asistenți loiali în lupta pentru curățenie de la „Intex”. Unele piscine sunt vândute împreună cu accesoriile, dar dacă nu, le puteți achiziționa separat în orice moment, dar grăbiți-vă, pentru că vara este aproape.

PISCINE ȘI ACCESORII

Principalele accesorii care vă vor oferi o vacanță de neuitat sunt:

  • Husă
  • Mat
  • Pătură de încălzire
  • Scară
  • Kit de curățare
  • Skimmer

Husă – accesoriu absolut necesar pentru orice piscină gonflabilă sau cu cadru metalic. Aceasta protejează piscina împotriva prafului, murdăriei, frunzelor. Ajută că apă să fie mereu curată și, prin urmare, sigură pentru sănătate dvs. Vă recomandăm să acoperiți piscina cu acoperișul dat atât timp cât piscina nu este utilizată. Tent-ul este fabricat din material durabil, rezistent la deformări mecanice, se fixează pe piscină cu o funie care a fost trecută de-a lungul margini al copertinei.

Fiecare model al bazinului are propriul său capac, deci trebuie să îl selectați cu atenție.

Mat – destinat piscinelor gonflabile și celor cu cadru de metal. Instalarea bazinului trebuie realizată pe o suprafață specială și nicidecum pe sol. Așternutul special rezolvă mai multe probleme deodată: elimină necesitatea pregătirii suprafeței solului pentru instalarea piscinei, deoarece protejează partea inferioară a piscinei de deteriorarea mecanică din cauza neregularității solului, a pietricelelor mici, a ramurilor și a tulpinilor de plante. Așternutul păstrează pereții bazinului în timpul ploii și creează o zonă în jurul piscinei, pe care puteți călca cu siguranță desculță, fără teama de a vă răni sau murdări picioarele.

Ar fi bine de achiziționat așternutul împreună cu piscina, adică sub dimensiunea sale individuale. Un punct important: prezența mat-ului nu anulează faptul că piscina trebuie instalată pe o suprafață plană.

Accesoriu necesar

Scara pentru piscine este proiectată pentru a ușura utilizarea piscinilor cu  cadru metalic și celor gonflabile. Se instalează ușor și rapid, are un unghi larg între laturi, suficient pentru a nu atinge pereții piscinei și pentru a urca cu ușurință în piscină. Scara este confecționată din oțel cu o acoperire rezistentă la apă, treptele sunt realizate din plastic ABS armat. Scările au niște suporturi speciale care protejează fundul piscinei de deteriorare.

Există, de asemenea, scări cu sistem de protecție a copilului, astfel încât un copil să nu se poată urca în piscină fără supraveghere.

Un mic sfat: împreună cu scara, achiziționați o baie de picioare pentru a vă clăti picioarele înainte de scăldat, astfel încât apa să rămână curată penru o perioadă mai lungă.

Ajutorul mic

Skimmer — este un filtru cu pâlnie pentru colectarea automată a resturilor de pe suprafața apei. Se conectează la pompa de filtru și facilitează curățarea.

Solar Cover Reel

Pătură de încălzire – intră direct în contact cu apa. Materialul din care este fabricat – un material poros cu bule –  se amplasează pe suprafața apei cu bulele în jos. Astfel se accumulează căldura degajată de soare și se trasmite apei. Apa din bazin care este acoperită cu pătura SOLAR se încălzește de trei ori mai repede decît cu razele directe ale soarelui. Оно аккумулирует солнечное тепло и передает его воде.

Această pătură protejează piscina de „poluare” într-o oarecare măsură, dar trebuie de amintit că, deoarece nu este fixată, vântul puternic o poate desprinde. 

Pătură de încălzire de asemenea trebuie selectată în funcție de tipul și dimensiunea piscinei.

Curăţenie meticuloasă

Piscina trebuie îngrijită. Cel mai necesar dispozitiv pentru aceasta este desigur, o pompă de filtru. Pentru a menține curățenia, cu excepția pompei de filtrare, recomandăm un set de curățare care include:

  • perie pentru curățarea pereților piscinei
  • o plasă care vă permite să curățați resturile mici (frunze, insecte)
  • mâner telescopic
  • duză-aspirator

Duză-aspirator este de două tipuri: cu un sac de colectare a gunoiului și vacuum.

Un furtun de grădină este conectat la o duză cu un sac de colectare a gunoiului, care ridică murdăria din partea inferioară cu presiunea apei și se așează într-o pungă specială.

Duza cu vacuum funcționează după principiul unui aspirator obișnuit: se conectează la o pompă de filtru și murdăria intră imediat în filtru din partea inferioară. Duza cu vacuum este compatibilă numai cu pompele de filtru cu un diametru de conectare de 38 mm.